Toestellen
22 juli 2010 - Ron Smeets

LG Optimus Android (aka GT540) in Vodafone prepaid pakket

Vanaf medio augustus zal de LG GT540 onder de naam Optimus Android een van de eerste prepaid Android toestellen in de winkels worden. Nu hoor ik jullie al denken, "prepaid, voor een smartphone met een OS dat vrijwel continu gebruik maakt van een mobiele dataverbinding". Ja, dat klinkt inderdaad raar. Natuurlijk hoef je op een Android toestel niet persé de mobiele dataverbinding te gebruiken, maar dan kun je je ook beter een gewoon 'dom' mobieltje aanschaffen.

Toch hebben LG en Vodafone, de provider die het toestel exclusief gaat verkopen, daar een redelijke oplossing voor gevonden.

Als je de LG Optimus Android aanschaft krijg je voor €129,99 er namelijk ook meteen 1GB prepaid dataverkeer tegoed bij. Voor de gemiddelde gebruiker voldoende om drie a vier maanden mee vooruit te komen. Natuurlijk hangt dat wel af van de intensiviteit van het gebruik van mobiel internet, Apps met mobiele toegang, Google Maps Navigatie en dergelijke.

Als het meegeleverde tegoed op is dan kun je zelf kiezen of je de Internet Blox activeert of gewoon telkens een prepaid databundel koopt. Als t.z.t. blijkt dat je met de 1GB die je erbij kreeg vier maanden gedaan hebt dan zou ik de laatste optie kiezen. Ben je er al na 1 maand doorheen, activeer dan de Zorgeloos Internet Blox ;-))

Hoe dan ook, 130 Euro voor de LG Optimus Android, een full touchscreen Android Smartphone met een 3.2 inch touchscreen display, 3.2 megapixel camera, multimedia speler met FM Radio Tuner, 3.5mm audio aansluiting, UMTS en HSDPA support, GPS, Bluetooth 2.1, een microSD geheugenkaart gleuf (standaard wordt een 2GB kaartje meegeleverd), Bluetooth en diverse geintegreerde Social Networking clients zoals Twitter en Facebook. Zoals gezegd wordt de LG Optimus Android (voorlopig) alleen geleverd in combinatie met een prepaid Vodafone pakket, maar het toestel zal wel bij de meeste telecomwinkels (The Phone House, Belcompany, Kijkshop en TforTelecom) te krijgen zijn, in wit, roze en zilver.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.