Toestellen
15 mei 2012 - Ron Smeets

LG Optimus 4X Speed komt in juni naar Europa

In Barcelona presenteerde ook LG haar eerste quad core smartphone, de LG Optimus 4X HD. Toen was al bekend dat het nog wel even zou duren voordat die bij ons in de winkels ligt. Welnu, de Koreaanse fabrikant heeft nu officieel bekend gemaakt dat de Optimus 4X HD vanaf juni beschikbaar komt.

Gelukkig, zeker gezien de eerdere 'update' ervaringen met Android Smartphones van LG, zal de Optimus 4X HD vanaf dag 1 voorzien zijn van de meest recente versie van Android, Ice Cream Sandwich.

Nadeel is dan wel weer dat Nederland (en België) momenteel nog niet genoemd worden bij de eerste Europese landen waar de Optimus 4X HD te koop zal zijn. Duitsland, Zweden, Groot-Brittannië, Italië en Polen staan wel in die lijst, als enigen overigens. Andere Europese landen (wij dus ook) volgen later. Wanneer en wat het prijskaartje gaat worden, dat is nog niet bekend.

Tegen de tijd dat LG haar eerste quad core smartphone gaat verkopen zijn zowel de HTC One X (al meer dan twee maanden) als de Samsung Galaxy S III (enkele weken) al volop beschikbaar. En dat zijn toch de voornaamste concurrenten voor de Optimus 4X HD. 

Bron: LG Korea (Google Translate)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.