Toestellen
23 februari 2012 - Ron Smeets

LG Optimus 4X HD met quad core processor aangekondigd

Een paar dagen voordat het MWC van start gaat heeft LG, na de Optimus 3D Max nog een toestel aangekondigd dat de show moet gaan stelen in Barcelona. De LG Optimus 4X HD wordt, zoals de naam al doet vermoeden, een Android smartphone met een quad core processor en HD display.

LG heeft gekozen voor de 1.5GHz NVIDIA Tegra 3 quad core processor. In tegenstelling tot de Opimus 3D Max zal de Optimus 4X HD wel 'af fabriek' uitgerold worden met Android 4.0 (ICS).

Het is echter nog niet bekend wanneer dit toestel in de (Nederlandse) winkels zal liggen. Met 8.9 mlimeter behoort de Optimus 4X HD tot de dunste smartphones van dit moment. Meer gegevens, en een hands on video die wij zelf natuurlijk gaan maken in Barcelona, worden volgende week tijdens het MWC onthuld.

De belangrijkste specs van de LG Optimus 4X HD op een rijtje:
- 1.5GHz Quad-Core processor (NVIDIA Tegra 3)
- Display: 4.7-inch (1280 x 720) True HD IPS 
- Memory: 16GB eMMC and 1GB LP DDR2 
- Camera: 8.0MP BSI Sensor (Rear) and 1.3MP (Front) 
- OS: Android 4.0 Ice Cream Sandwich 
- Battery: 2,150mAh

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.