Toestellen
22 februari 2012 - Ron Smeets

LG Optimus 3D Max moet de wereld weer doen verbazen

Zo staat het althans letterlijk in het persbericht van LG's nieuwe Optimus 3D Max. Helaas kan ik er nog weinig over zeggen omdat het toestel pas in Barcelona voor het eerst het daglicht zal zien.

De LG Optimus Max 3D is volgens de Koreaanse fabrikant voorzien van de laatste 'glasses free' 3D technologie. Verder is het natuurlijk ook een high end Android smartphone, met alle daar bij passende specs.

Bovendien is het toestel een stuk dunner en lichter dan zijn voorganger. Dat is zeker geen overbodige luxe. De LG Otpimus 3D Max is 9.6mm 'dun' en weegt 148 gram.

De release staat gepland voor maart, in Korea. De rest van de wereld is daarna aan de beurt. Jammer is wel dat ook dit toestel weer eerst met Android 2.3 (Gingerbread) uitgerust gaat worden. Volgens LG staat de upgrade naar Android 4.0 (ICS) wel in de steigers voor een uitrol kort ná de release van de Optimus 3D Max. We zullen het wel zien.

De belangrijkste specs:
Chipset: 1.2GHz Dual-Core processor (OMAP4430)
Display: 4.3-inch 3D WVGA Display with Corning? Gorilla? Glass 2
Memory: 8GB Internal Storage, 1GB Internal Memory
Camera: 5MP Dual-lens
OS: Android 2.3 Gingerbread, upgrade Android 4.0 Ice Cream Sandwich shortly after launch 
Battery: 1,520 mAh
HSPA+ 21Mbps
HDMI connection 2D/3D TV/monitor up to 1080p via MHL
DNLA for wireless connection with TV/PC (3D video also supported)
NFC Full Support LG Tag+

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.