Nieuws
23 december 2010 - Ron Smeets

LG Optimus 2X Speed vanaf maart in de Nederlandse winkels

De LG Optimus 2X Speed (aka LG Star) is de afgelopen dagen al meerdere keren in het nieuws verschenen. LG heeft inmiddels al officieel bekend gemaakt dat het toestel tijdens de CES in Las Vegas onthuld zal worden.

Zojuist kreeg ik een telefoontje van LG Nederland en zij bevestigen dat de Optimus 2X Speed (dat wordt dus de definitieve naam) vanaf maart ook bij ons in de winkels zal liggen.

Voor de volledigheid hier nog even de specs, voor zover die op dit moment bekend zijn: De LG Optimus 2X wordt de eerste smartphone met een 1GHz dual-core processor, de NVIDIA Tegra 2. Verder heeft hij onder andere een 4 inch WVGA display, 8GB intern geheugen, een microSD geheugenkaart (max. 32GB), HDMI, een 8 megapixel camera met 1080p HD video opname. Ook dat laatste is een wereldprimeur voor een smartphone. Standaard wordt de LG Optimus 2 uiterust met Android 2.2 maar het toestel kan ook ge-upgrade worden naar Android 2.3 (Gingerbread). Om hem een beetje uithoudingsvermogen te geven heeft LG er een 1500mAh accu in gestopt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.