Toestellen
01 maart 2011 - Ron Smeets

LG Optimus 2X Speed deze maand in de winkels

Toen LG enkele weken geleden de Optimus 2X Speed introduceerde was de oorspronkelijke planning dat het toestel eind februari al bij ons in de winkels zou liggen. Welnu, het is inmiddels 1 maart dus die deadline hebben de Koreanen niet gehaald.

Toch hoeven we niet al te lang meer te wachten op het snelheidsmonster met dual core processor. LG heeft vandaag namelijk bekend gemaakt dat de Optimus 2X Speed deze maand (maart dus) definitief in de Europese (en Nederlandse) winkels zal verschijnen.

Het toestel zal standaard voorzien worden van Android 2.2 (Froyo) maar is later wel te upgraden naar Gingerbread (Android 2.3). Wanneer die upgrade er gaat komen is nog niet bekend. LG zal dat binnenkort wereldkundig maken, zo staat in het persbericht van deze ochtend. Hier kun je mijn eerste indruk van het toestel lezen en bekijken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.