Toestellen
03 januari 2012 - Ron Smeets

LG Optimus 2 op Amerikaanse site van LG te zien

LG heeft de afgelopen maanden eigenlijk alleen nieuwe toestellen, waarvan de meesten met Lte (4G) support, in de VS en Korea gelanceerd. Wij moesten het doen met de bestaande Optimus smartphones die begin 2011 al onthuld werden en een hernieuwde introductie van de Optimus 7.5 (met Windows Phone 7.5 dus).

De LG Prada 3.0 was de enige echt nieuwe LG smartphone die onlangs het (Europese) levenslicht zag en die over een aantal weken (begin februari) in de winkels zal verschijnen. Op de Amerikaanse site van de Koreaanse fabrikant is nu de goedkope en relatief kleine LG Optimus 2 te zien.

Of dat toestel ook naar Europa zal komen is nog niet bekend. Het toestel dat op de Amerikaanse site van LG te zien is heeft in ieder geval nog geen GSM support. Vermoedelijk zal LG de Optimus 2 officieel onthullen tijdens de CES, volgende week, in Las Vegas. Het toestel is voorzien van een 3.2 inch capacitief touchscreen display, Android 2.3 (Gingerbread), een 3.2 megapixel autofocus camera met video opname functie en een, voor een dergelik compact toestel, relatief stevige, 1500 mAh accu. Andere specs die de LG Optimus 2 ook aan boord heeft zijn een GPS ontvanger, Bluetooth 3.0, microSD geheugenkaart, CDMA en EVDO support.

LG-Optimus-2-US-b LG-Optimus-2-US-c LG-Optimus-2-US-d

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.