Nieuws
15 juni 2016 - Ron Smeets

LG ontwikkelt een snellere en krachtigere draadloze lader Eerste smartphone met 'magnetische' lader wordt dit jaar al verwacht

Het draadloos opladen van smartphones en andere gadgets is in opmars. Helaas zijn de meeste beschikbare draadloze laders en -technieken nog altijd een stuk trager dan het rechtstreeks via het stroomnet opladen. Dat komt doordat het draadloos opladen via zogenaamde inductiespanning een relatief beperkte capaciteit heeft.

LG heeft nu een nieuwe draadloze techniek ontwikkeld op basis van magnetische resonantie. Daarmee kan een draadloze oplaad-capaciteit van maximaal 7 Watt gehaald worden. Klinkt leuk, maar wat betekent dat in de praktijk. Welnu, 7 Watt is voldoende om een smartphone accu binnen een uur volledig op te laden. Kijk, daar heb je wat aan.

Bijkomend voordeel is dat het bereik van de door LG ontwikkelde lader maximaal 7 centimeter is. Dat maakt het inbouwen in tafels, muren en auto's een stuk eenvoudiger. Volgens Business Korea zal LG nog dit jaar de eerste smartphone lanceren die uitgerust is met deze nieuwe draadloze lader.

Samsung introduceerde bij de Galaxy S6 Edge Plus weliswaar al een snellere draadloze lader, maar ook dat was nog altijd een 'inductie-lader'. Het volledig draadloos opladen van dat toestel duurde nog altijd meer dan anderhalf uur. En als er naast betere accu's (met een groter uithoudingsvermogen) nog een grote wens is van smartphone gebruikers dan is dat toch wel nog sneller opladen, toch?

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.