Toestellen
16 februari 2016 - Ron Smeets

LG onthult ook alvast de Stylus 2 De opvolger van de G4 Stylus heeft een nieuwe, verbeterde, 'pen'

Gisteren presenteerde LG alvast de nieuwe X-Series die over enkele dagen in Barcelona het daglicht zullen zien. Vandaag is het de beurt aan de LG Stylus 2. Dit toestel zal eveneens in Barcelona aan de wereld getoond worden en het is de opvolger van de vorig jaar gepresenteerde G4 Stylus.

De LG Stylus 2 is voorzien van een 5.7 inch HD (1280 x 720) display en hij heeft een 1.2GHz quad core processor met 1.5GB RAM. De 3000 mAh accu is verwisselbaar. Een feature die we helaas steeds minder vaak tegenkomen. Hoewel het prijskaartje nog niet bekend gemaakt is lijkt het er op dat ook dit weer een betaalbare phablet zal zijn.

LG heeft de Stylus van het toestel ook vernieuwd. Zo is hij voorzien van een nano coating waardoor hij nog preciezer werkt dan de varianten met een rubberen tip. Pen Pop is een nieuw pop-up menu dat activeert wanneer de stylus uitgenomen wordt en zo shortcuts naar de Pop Memo en Pop Scanner applicaties toont. Pen Keeper zorgt ervoor dat er een pop-up melding verschijnt als de telefoon te ver van de Stylus verwijderd raakt. Een derde nieuwe functie is het Calligraphy Pen lettertype. Daarmee kun je met de Sytlus net zo fraai schrijven als een vulpen. Of dat ook betekent dat er inktvlekken op het scherm en je handen kunnen komen is niet bekend ;)

Behalve het prijskaartje is ook nog niet bekend wanneer de LG Stylus 2 in Nederland en België te koop zullen zijn. Dat kan best nog wel even duren als je het mij vraagt. Zijn voorganger, de LG G4 Stylus, ligt immers pas sinds het eind van de zomer in de winkels. Ik verwacht de Stylus 2 dan ook niet voor juni of juli, maar LG is de enige die daar op dit moment meer van weet. Wellicht dat ze daar in Barcelona meer over gaan roepen.

De belangrijkste specs van de LG Stylus 2:
- Scherm: 5,7-inch HD In-Cell Touch (1280 x 720)
- Chipset: 1,2GHz Quad-Core
- Geheugen: 1,5GB LPDDR3 RAM / 16GB ROM / MicroSD
- Camera: Achter 13MP / Voor 8MP

- Netwerk: 4G / HSPA+ / GSM
- Connectivity: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.1 / USB 2.0

- Batterij: 3,000mAh (verwisselbaar)
- OS: Android 6.0 Marshmallow
- Formaat: 155 x 79,6 x 7,4mm
- Gewicht: 145g
- Kleur: Bruin

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.