Wearables
25 februari 2015 - Ron Smeets

LG onthult LTE versie van de Urbane smartwatch Slimme horloge heeft een 'eigen' OS en een veel 'grotere' accu

Vorige week presenteerde LG de Urbane smartwatch. Die werd aanvankelijk nog gezien als een luxe variant van de G Watch R maar een demofilmpje toonde al aan dat het design van de Urbane in meerdere opzichten dat van de G Watch R ontsteeg.

Vandaag heeft LG een tweede variant van de nieuwe smartwatch onthuld; de Urbane LTE. Zoals de naam al doet vermoeden heeft die een simkaart ingang en 4G support. Daarmee is het volgens de fabrikant de eerste LTE smartwatch van de wereld. Maar dat is niet het enige dat opvalt. De Urbane LTE is voorzien van een 'eigen' OS; geen Android Wear dus. Dan zou je bij LG natuurlijk denken dat het wellicht een WebOS variant is maar dat is volgens de fabrikant ook niet het geval. Meer informatie wordt daarover nu nog niet gegeven.

Een smartwatch met 4G gebruikt natuurlijk meer stroom dan modellen zonder simkaart en LTE. Daarvoor heeft LG de Urbane LTE uitgerust met een 700mAh accu. Voor een smartwatch is dat in ieder geval een flinke stap vooruit. De meeste slimme horloges moeten het op dit moment nog doen met accu's van 300 tot 450 mAh. De kans dat je met de Urbane LTE wel twee dagen kunt rondlopen zonder hem tussentijds te moeten opladen is dus een stuk groter, maar wel iets dat natuurlijk nog getest moet worden.

Uiterlijk heeft de 4G variant van de Urbane ook nog wat veranderingen ondergaan. Zo zitten er aan de rechterkant drie knoppen. De 'gewone' Urbane heeft maar één bedieningsknop.

Alle specs van de LG Urbane LTE

- 1.2 GHz Qualcom Snapdragon 400 processor
- 1.3 inch P-OLED displau (320 x 320 pixels, 245ppi)
- 1GB RAM
- 4GB Intern geheugen
- 4G / LTE support
- IP67 (Waterdicht en stofvrij)
- 700 mAh Accu
- WiFi, Bluetooth 4.0 LE, NFC
- GPS
- Gyroscoop, acellerometer, barometer, hartslagmeter

Bron (LG, Koreaans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.