Toestellen
17 juni 2016 - Ron Smeets

LG onthult enkele specs van vier nieuwe X Series smartphones Fabrikant houdt de meeste details van de X Power, X Mach, X Style en X Max nog geheim

LG heeft min of meer vier nieuwe X Series smartphones onthult. Dat wil zeggen, de Koreaanse fabrikant laat weten dat ze binnenkort met de X Max , X Power, X Mach en X Style op de proppen zullen komen zonder al te veel over de specs te roepen. De namen van de vier toestellen verraden wel al wat de speerpunten van de nieuwe X Series modellen zullen zijn.

De X Max krijgt een 'groot scherm'. LG zegt echter nog niet hoe groot dat scherm dan wordt. 5.5, 5.8, 6 inch? Dat zal moeten blijken. Ook over de X Style wordt niet meer gezegd dan dat dit een 'zeer dun' toestel wordt met een stijlvol design. Hoe dun en stijlvol? Dat blijft ook nog even 'geheim'.

Van de X Power wordt wel al iets meer prijs gegeven. Dat toestel krijgt namelijk een forse accu van 4100 mAh en wordt toch slechs 7.9 millimeter dik.

Tot slot de X Mach. Die krijgt volgens LG een razendsnelle processor, maar meer dan dat die op 1.8GHz geklokt zal zijn wordt niet gemeld. Quad-, Hexa-, Octa- of misschien zelfs Deca core? Dat laat zich nog raden. Verder meldt LG nog dat de X Mach Cat 9 LTE ondersteunt. Leuk, maar die netwerken zijn er voorlopig nog niet.

Verder zegt de fabrikant ook nog dat de nieuwe toestellen 'veel functies' zullen bevatten die ook in de G Series modellen terug te vinden zijn, zonder daarbij verdere details te geven. Het is ook nog niet bekend wanneer de nieuwe toestellen beschikbaar komen en wat de prijskaartjes zullen zijn. Er is wel al een foto waarop alle vier de nieuwe X Series modellen te zien zijn. Handig gepositioneerd in de vorm van een... precies, 'X' ;) In Barcelona, tijdens het MWC, onthulde LG al de X Screen en X Cam.

Bron: LG

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.