Geruchten
06 december 2012 - Marloes de Hooge

LG onthult eigen processoren op de CES

Van de grote mobiele telefoonfabrikanten zijn Samsung, Apple en Huawei zo ongeveer de enigen die eigen (mobiele) processoren maken. De rest gebruikt vooral de chips van Qualcomm of Intel. LG, dat was al bekend, werkt ook aan eigen processoren. De eerste modellen zullen waarschijnlijk op de CES gepresenteerd worden. Die zijn nog wel bedoeld voor TV’s maar mobiele processoren (voor smartphones en tablets) volgen kort daarna, zo luiden de geruchten.

De verschuiving van LG naar een bedrijf dat zelf processoren maakt, zorgt ervoor dat het Koreaanse bedrijf een stuk onafhankelijker wordt wanneer het gaat om de onderdelen in hun eigen producten. LG begon afgelopen jaar al deels met de verschuiving toen ze een licentie accepteerden om zelf chips te produceren gebaseerd op ARM-designs. De plannen van het bedrijf laten ook zien dat ze in de toekomst van plan zijn om eigen chips te maken voor smartphones.

De andere bedrijven lijken LG te volgen (of andersom). Apple is ook bezig om zelf chips te maken in de toekomst, al heeft dit meer te maken met het feit dat ze niet meer afhankelijk willen zijn van concurrent Samsung. Nu steeds meer bedrijven van plan zijn om zelf processoren te maken, kan 2013 een interessant jaar gaan worden voor traditionele chipproducenten zoals Broadcom en ARM. 

Over de auteur: Marloes de Hooge
 
Marloes is editor in chief van DutchCowboys en Travelvalley. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek, een droom die uitkomt. Mail: marloes@dutchcowboys.nl - marloes@travelvalley.nl