Geruchten
05 juli 2015 - Ron Smeets

LG onthult dit jaar wellicht nog een nieuwe high end phablet; de G Pro 3 Er wordt gesproken over een 6 inch phablet met Snapdragon 820 processor

Ik moet eerlijk toegeven dat ik de eerste LG G Pro, die toen nog als Optimus G Pro door het leven ging, meer dan een jaar gebruikt heb als tweede toestel voor e-mail en ander zaken waarbij een groter scherm handig was. Ow, en natuurlijk vanwege de uitschuifbare antenne. Ik had een Koreaanse variant die geschikt was voor lokale TV ontvangst. Aan die antenne had je hier niets, maar het zorgde menig keer voor rare blikken en reacties wanneer ik hem tijdens het gebruik van het toestel uitschoof ;)

Maar goed, dat is inmiddels al weer meer dan twee jaar geleden. Intussen heeft LG de naam 'Optimus' laten vallen en met de G-Series drie prima (de een wat meer dan de ander) smartphones uitgebracht. Helaas is er in Nederland nooit een opvolger voor de Optimus G Pro gekomen De G Pro 2 is hier niet op de markt gebracht namelijk. Nu gaat het gerucht dat LG weer werkt aan een volgende opvolger. Dat zou, en dat klink in ieder geval logisch, de LG G Pro 3 moeten worden.

Volgens onbevestigde berichten zou dat een 6 inch toestel worden met QHD resolutie (2560 x 1440) en de gloednieuwe Qualcomm Snapdragon 820 processorm, 4GB RAM en Android Lollipop versie 5.1. Verder wordt gesproken over 32GB intern geheugen, een microSD geheugenkaart optie en een 8 megapixel selfie camera. Als primaire camera worden twee opties genoemd; een met de bekende 20.7 megapixel Sony sensor of een 10.7 megapixel Toshiba camera. Tot slot wordt ook een mogelijke prijskaartje genoemd van 790 dollar (ca. 710 euro). En als dit gerucht klopt dan ligt de LG G Pro 3 tegen het eind van dit jaar in de winkels. Afbeeldingen van dit toestel zijn er nog niet.

We zullen moeten afwachten tot het moment dat LG zelf met informatie over de G Pro 3 op de proppen gaat komen. De Koreaanse fabrikant heeft nog voor de lancering van de G4 wel al gezegd, en dat kort daarna nogmaals bevestigd, dat ze dit jaar nog een smartphone gaan onthullen die qua specs boven de LG G4 zal uitstijgen. Of ze daarmee de LG G Pro 3 bedoelen? Dat zal moeten blijken.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.