Nieuws
08 mei 2014 - Ron Smeets

LG onthult 5.5 inch QHD display van de G3

LG heeft vandaag alvast het 5.5 inch QHD IPS display gepresenteerd van de LG G3 die op 27 mei in Londen onthuld gaat worden. Daarmee worden de berichten dat het nieuwe vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant van een monster scherm voorzien gaat worden nogmaals bevestigd.

Het nieuwe display heeft dus een resolutie van 2560 x 1440 pixels en een ppi van 538. Dat is zo'n 20% 'scherper' dan de schermen die momenteel gebruikt worden in de HTC One (M8) en de Samsung Galaxy S5. Opvallend is ook dat, zoals uit gelekte foto's van de LG G3 ook al af te leiden was, de randen (bezel) rond het scherm extreem dun zijn; slechts 1.15 millimeter.

Het 5.2 inch full HD display van de LG G2 werd ook al geroemd om zijn dunne randen, maar met 2.3 millimeter lijken die nu ineens relatief dik. De display makers van LG hebben er dus nog 50% van af kunnen 'schrapen'. Ook de dikte van het nieuwe scherm is met 1.2 millimeter weer dunner dan de displays die tot nu toe gebruikt werden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.