Geruchten
14 november 2011 - Ron Smeets

LG Nitro HD gekiekt

LG zit momenteel in een hoek waar de klappen vallen. De tweede Koreaanse toestelfabrikant was in Q3 van dit jaar wereldwijd, qua marktaandeel, nog steeds de nummer drie maar ze worden fel op de huid gezeten door concurenten als Apple en ZTE. Daarnaast boekt de mobiele divisie van LG al maanden op rij (forse) verliezen waardoor een reorganisatie en zoektocht naar (nieuw) kaptiaal aan de orde van de dag zijn.

Hoog tijd dus voor een aantal, goede, nieuwe (smart)phones. De LG Nitro HD zou, als de geruchten kloppen, daar eentje van kunnen zijn of worden.

Het toestel werd enkele dagen geleden al eens gespot en volgens die geruchten zou de LG Nitro HD (vooral) bedoeld zijn voor de Amerikaanse markt. De afgelopen uren is een nieuw, wazig, kiekje van de Nitro HD opgedoken. Laten we hopen dat er ook een Europese versie van de LG Nitro HD komt. Mits de gerucchten kloppen natuurlijk. Hoe dan ook, de specs die bij de geruchten genoemd worden zijn zeer behoorlijk:
- 4.5 inch HD IPS display (1280 x 720 pixels)
- 1.5 GHz dual core processor met 1GB RAM en 4GB ROM
- 4G LTe en HSPA support (vandaar de aanname dat het toestel vooral voor de VS markt bedoeld zal zijn)
- microSD geheugenkaart optie
- 1830 mAh accu
- Bluetooth 3.0

Het kiekje: LG-Nitro-HD-Rumor-1411-a

De gelekte (pers)foto van eerder dit weekend: LG-Nitro-HD-Press-Shot-Rumor-1311

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.