Geruchten
09 oktober 2012 - Ron Smeets

LG 'Nexus' smartphone gespot

De eerste 'Google Nexus' smartphones waren afkomstig uit de fabrieken van Samsung en HTC. Enkele maanden geleden doken al berichten op dat Google voor de toekomstige Nexus smartphones met meer fabrikanten zou gaan samenwerken. Motorola, door Google gekocht, was daar natuurlijk een van, maar ook LG werd genoemd.

Nu zijn een tiental, deels ietwat wazige, foto's opgedoken van een LG Nexus smartphone. Daarop is onder andere te zien dat het toestel op Android 4.1.2 draait, een iets nieuwere versie van Jelly Bean.

Opvallend is wel dat de foto's, afkomstig van twee verschillende bronnen, twee ietwat anders uitziende toestellen tonen, beiden de LG E960. De 'LG Nexus' op de eerste vier kiekjes heeft uiterlijk veel weg van de Galaxy Nexus uit 2011. Terwijl het toestel op de vier foto's van de andere bron toch wat vierkanter lijkt.

Over de specs wordt nog niet veel gezegd. Wel lijkt het scherm, kijkend naar de kleur van het 'zwart' een LCD display te zijn. Op de achterzijde ook een camera te zien (8MP?) met flitser en natuurlijk ook het prominent aanwezige Google logo zoals dat gebruikelijk is op Nexus toestellen.

De LG Nexus '1': LG-Nexus-Rumor-a LG-Nexus-Rumor-b LG-Nexus-Rumor-c LG-Nexus-Rumor-d

De LG Nexus '2': LG-Nexus-Rumor-e LG-Nexus-Rumor-f LG-Nexus-Rumor-g LG-Nexus-Rumor-j

Via, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.