Toestellen
05 februari 2014 - Ron Smeets

LG Nexus 5 nu ook in rood en met 32GB geheugen

Een persbericht voor de lancering van de Nexus 5 in een nieuwe kleur is natuurlijk niet bijster interessant. Ware het niet dat in hetzelfde bericht ook melding gemaakt wordt van de komst van de 32GB uitvoering van de Nexus 5 naar Nederland.

Dat zal nieuws zal meer potentiële smartphone kopers als muziek in de oren klinken. Het feit dat de Nexus 5 bij ons alleen in de 16GB versie te koop was, was toch wel een nadeel. OK, je kon het 32GB model wel online uit het buitenland halen, maar toch.

Hoe dan ook, vanaf eind deze maand kun je dus, mocht je dat willen, een felrode Nexus 5 of eentje met 32GB in het zwart in de Nederlandse winkels kopen. De adviesprijs van de 32GB uitvoering wordt 459 Euro. Voor de volledigheid nog even de belangrijkste specs op een rijtje:

- Processor: Qualcomm® Snapdragon™ 800 met 2,26GHz Quad-Core Krait CPU
- Besturingssysteem: Android™ 4.4, KitKat
- Display: 5-inch (feitelijk 4,95-inch) Full HD IPS (1920 x 1080 pixels)
- Netwerk: CDMA/1xRTT/EVDO, GSM/GPRS/EDGE, WCDMA/HSPA+, LTE
- Geheugen: 32 GB / 16 GB
- RAM: 2 GB
- Camera: achter 8,0 MP met OIS / Voor 1,3 MP HD
- Batterij: 2.300mAh Li-Polymer (ingebouwd)
- Afmetingen: 137,84 x 69,17 x 8,59 mm
- Gewicht: 130 g
- Overig: draadloos opladen, NFC

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.