Nieuws
12 maart 2015 - Ron Smeets

LG Nexus 5 nu definitief uit de winkels Google en LG zijn gestopt met het verkopen van de compacte Nexus smartphone

Voor de Kerst was er al even sprake van dat Google zou stoppen met de Nexus 5. Het toestel was toen moeilijk verkrijgbaar en de Nexus 6 lag goed en wel in de winkels. Kort na die eerste berichten bleek de Nexus 5 echter weer normaal leverbaar. Tot vandaag dan want het toestel lijkt nu definitief uit de handel gehaald te zijn. Het bewijs daarvoor staat in onderstaand screenshot van de Google Play Store.

Nu is het natuurlijk niet gek dat 'oude' modellen verdwijnen wanneer er nieuwe alternatieven zijn, maar in het geval van de Nexus 5 en Nexus 6 ligt dat effe iets anders. De nieuwste Nexus is een 6 inch phablet terwijl de Nexus 5 een relatief compacte, 5 inch, smartphone. Twee toestellen die, deels, een andere doelgroep aanspreken dus. De afgelopen maanden heb ik her en der van potentiële kopers al vernomen dat ze de Nexus 6 toch echt te groot vonden en blij waren met het alternatief dat nog geboden werd; de Nexus 5.

Dat alternatief is er nu dus niet meer; althans niet als je op zoek bent naar een 5 inch Nexus smartphone met stock Android. Nee, dan zul je nu dus, bijvoorbeeld, de Moto X moeten overwegen.

Bron (Google Play)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.