Toestellen
22 november 2012 - Ron Smeets

LG Nexus 4 vs Samsung Galaxy Nexus (video)

De LG Nexus 4 is de nieuwste toevoeging aan de familie van 'Android Pure' smartphones. Het zal niemand echt verbazen dat de Nexus 4 sneller is dan de Galaxy Nexus.

In onderstaande, ruim 18 minuten durende, video worden beide toestellen met elkaar vergeleken. Letwel, de Galaxy Nexus draait op Android 4.1.1 Jelly Bean terwijl de Nexus 4 al voorzien is van het nieuwere Android 4.2 Jelly Bean OS.

Het snelheidsverschil tussen beide Nexus toestellen is met name merkbaar bij het opstarten van applicaties. De Nexus 4 heeft daar gemiddeld een seconde minder voor nodig dan de 'oude' Galaxy Nexus. Verder is het scherm van de Nexus 4 iets beter maar het reageert wel iets minder goed dan het aanraakscherm van de Galaxy Nexus.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.