Toestellen
17 november 2012 - Ron Smeets

LG Nexus 4 uit elkaar gehaald; geen LTE maar wel 'n LTE chip

iFixit heeft de LG Nexus 4 uit elkaar gehaald. Behalve dat het toestel een 7 scoorde op 'repareer gemak' blijkt dat het toestel toch over een LTE chip beschikt, ondanks het feit dat de LG Nexus 4 officieel geen LTE (4G) verbindingen aan kan.

De ietwat lage reparatie score hebben te maken met het feit dat de accu lastig te verwijderen is (voor reparatie dus). Ook de manier waarop het scherm in de behuizing 'gelijmd' is maakt het vervangen daarvan erg 'tricky', aldus iFixit.

De LTE chip, een Qualcomm WTR1605L (seven-band 4G), is te zien op de eerste foto hieronder (links boven, groen omlijnd). De complete, geïllustreerde demontage handleiding kun je op de site van iFixit bekijken.

iFixit-Nexus-4-UitElkaar-LTE iFixit-Nexus-4-UitElkaar-a iFixit-Nexus-4-UitElkaar-b iFixit-Nexus-4-UitElkaar-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.