Toestellen
30 oktober 2012 - Ron Smeets

LG Nexus 4 officieel gepresenteerd door LG en Google

Hoewel het officiele launch event geannuleerd werd, met dank aan Hurricane Sandy, hebben Google en LG gisteravond toch de LG Nexus 4 gepresenteerd. Zoals de naam al doet vermoeden is dit de vierde 'Google puur' smartphone. Na HTC (Nexus One) en Samsung (Nexus S en Galaxy Nexus) is het nu dus de beurt aan LG om de jaarlijkse 'Google Phone' te maken.

Erg veel nieuws was er niet meer te melden. De afgelopen weken is zo ongeveer alles van de Nexus 4 al uitgelekt, inclusief een 'verloren' prototype. Het persbericht van de LG Nexus 4 was dan ook niet veel meer dan een bevestiging van de vele (geregisseerde) lekken.

Belangrijk om te weten is dat de 16 GB versie van de LG Nexus 4 eind november in de Nederlandse (en Belgische) winkels zal liggen. Wanneer de 8GB versie naar onze contreien komt is nog niet bekend en ook het 'Nederlandse' prijskaartje moet nog gepresenteerd worden. Google liet weten dat de 16GB versie van de Nexus 4 in de VS 349 dollar zal kosten. Als die prijs, omgerekend in Euros, ook voor Nederland gaat gelden, dan kost de 16GB LG Nexus 4 hier dus rond de 280 Euro. Laat maar komen, voor die prijs ;-)

De LG Nexus 4 wordt ook het eerste toestel dat standaard uitgerust zal worden met de nieuwste Android Jelly Bean versie; 4.2. 

De belangrijkste specs:
- Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor met Quad-Core Krait-CPU's (1,5 GHz)
- Android 4.2, Jelly Bean
- 3G (WCDMA), HSPA+
- 4,7 inch WXGA True HD IPS Plus (1280 x 768 pixels, 320 ppi)
- 8 GB / 16 GB
- 2 GB RAM
- 8,0 MP camera met full HD video opname
- 1,3 MP HD front camera
- WiFi, Bluetooth, GPS
- NFC; ook voor draadloos laden met bijpassende accessoire (los verkrijgbaar)
- 2100 mAh Li-Polymer accu (niet verwisselbaar)
- 15,3 uur gesprekstijd, 390 uur stand-by
- Afmetingen: 133,9 x 68,7 x 9,1 mm
- Gewicht 139 g

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.