Toestellen
23 november 2012 - Ron Smeets

LG Nexus 4 LTE 4G demo (video)

Enkele dagen geleden werd al ontdekt door iFixit dat de LG Nexus 4, ondanks het feit dat het toestel officieel geen 4G (LTE) ondersteunt wel beschikt over een 4G LTE chip.

Enkele tech freaks zijn er in geslaagd om de 4G LTE support van het toestel middels een simpele aanpassing (voor diegenen die weten wat ze doen natuurlijk ;)) aan te praat te krijgen. Hieronder het videobewijs daarvan.

De slimme tech geeks ontdekten dat je de 4G LTE support 'aan kunt zetten' via het debugging menu van het toestel. Vooralsnog werkt het alleen in combinatie met de 1700 en 2100 MHz LTE frequentie van de Canadese providers Telus en Rogers. 

En nog een tweede video:

Via: XDA Developers.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.