Toestellen
05 november 2012 - Ron Smeets

LG Nexus 4 krijgt een gepeperd prijskaartje in Europa?

Toen de LG Nexus 4 gepresenteerd werd viel op dat het toestel een bijzonder gunstig prijskaartje gekregen had. In de VS althans. Afhankelijk van het model (ingebouwd geheugen) zou hij 300 of 350 dollar gaan kosten (losse toestelprijs).

Het lijkt er echter op dat het Europese prijskaartje van de LG Nexus 4 een stuk gepeperder wordt. The Phone House in Spanje meldde dat in een bericht op haar facebook pagina. LG zou het toestel in Spanje namelijk voor een advies verkoopprijs van 599 Euro willen gaan verkopen. Daarop besloot The Phone House in Spanje het toestel niet in haar assortiment op te nemen.

Natuurlijk zegt de Spaanse prijs nog niets over die hier in Nederland of België maar als het bedrag bijna het dubbele wordt van de 'Google' prijs dan zou dat het toestel bij ons uit de markt prijzen, denk ik. Bovendien meldt Google op haar eigen Nexus site Euro prijzen die weliswaar iets hoger zijn dan die in de VS, maar met 299 (8GB model) en 349 euro (16GB model) toch heel wat vriendelijker dan de door LG geadviseerde Spaanse verkoopprijzen.

Ik ben benieuwd naar de definitieve Nederlandse en Belgische prijzen van de LG Nexus 4. Mochten die inderdaad een stuk hoger liggen dan de bedragen die Google zelf vraagt, dan zullen de meeste kopers hem natuurlijk online aanschaffen (via Google) en veel lokale retailers hem ook hier links laten liggen. Het heeft immers geen enkele zin een toestel in de winkelschappen te leggen dat online bijna de helft kost.

Bron: TPH Spanje (facebook)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.