Toestellen
13 november 2012 - Ron Smeets

LG Nexus 4 komt (officieel) niet naar Nederland en België

Slecht nieuws vanmiddag. Google (en LG) hebben besloten om de LG Nexus 4 niet in Nederland en België op de markt te brengen. Niet officieel althans. De grijze import van deze toestellen zal waarschijnlijk aan gaan trekken de komende weken en maanden ;-) Dat wordt overigens wel een ietwat lastig verhaal omdat het toestel in de landen waar hij wel te koop is alleen online, via de Google Play Store te koop is.

De reden dat de LG Nexus 4 niet naar ons komt? Formeel wordt gezegd dat Google door het grote succes (de enorme vraag naar het toestel) besloten heeft hem maar in een beperkt aantal landen uit te brengen.

Dat klinkt niet bijzonder geloofwaardig. De vorige Nexus toestellen, zeker de Galaxy Nexus, deden het wereldwijd ook heel goed en die kwamen, weliswaar later, ook gewoon naar Nederland en België. Je zou bijna gaan denken dat LG de productie aantallen van Samsung niet kan benaderen. Die laatste maakt dan ook een paar honderd miljoen toestellen meer per jaar ;-)

Enfin, er wordt in het bericht van LG ook niet gesproken over een eventuele lancering op een later tijdstip in de lage landen. Letterlijk meldde LG het volgende in een mail:
Ik (PR woordvoerder LG Nederland, red.) wil jullie graag op de hoogte stellen van de recente ontwikkelingen omtrent de Nexus 4 smartphone. De Nexus 4 is een geweldige smartphone die het beste van Google software en LG hardware combineert en de vraag naar het toestel is wereldwijd enorm groot. Daarom is er besloten om de Nexus 4 in een beperkt aantal landen te verkopen, Nederland en België horen helaas niet bij deze landen.

Enkele dagen geleden (daags na de onthulling van het toestel in de VS) ontving ik nog een heel andere email van LG. Toen leek alles nog 'koek en ei' voor een aanstaande lancering van de Nexus 4 in Nederland.
Gisteren heeft Google de nieuwe Nexus 4 voorgesteld. Wij zijn erg trots op de samenwerking met als resultaat het beste van LG en Google verenigd in een smartphone. Half november verwachten wij review toestellen te kunnen uitsturen. Als je niet kunt wachten – wij hebben op kantoor de finale prototypes met de laatste hardware en Android 4.2 Jelly Bean liggen. Kom graag voor een kopje koffie langs in onze nieuwe showroom! 

Overigens werd die 'uitnodiging' enkele dagen later alweer ingetrokken. De reden daarvoor was toen niet duidelijk. Nu dus wel ;-) Tsja, balen!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.