Toestellen
20 april 2013 - Ron Smeets

LG Nexus 4 alsnog officieel te koop in Nederland en België

De LG Nexus 4 was, en is, een bijzonder fraai toestel. Helaas was de nieuwste Nexus, die inmiddels natuurlijk ook alweer een maand of vier 'oud' is, tot nu toe officieel niet in Nederland en België te koop. iedereen die er toch een wilde hebben moest daarvoor uitwijken naar het buitenland of (web)shops die het toestel invoerden, met alle gevolgen voor de aanschafprijs van dien.

Gisteravond maakte LG Benelux bekend dat de Nexus 4 vanaf nu wel officieel in Nederland en België te koop is. Letterlijk zegt de lokale afdeling van de Koreaanse fabrikant blij te zijn dat ze er in geslaagd zijn het beschikbaar te maken voor Nederlandse en Belgische Android (en Nexus) fans.

Hoewel ik denk dat de meeste Android gebruikers die écht een Nexus 4 wilde hebben die al lang via een van de andere wegen aangeschaft hebben is het wel goed nieuws dat de Nexus 4 toch nog naar Nederland en België gekomen is. Toch schuilt er wel nog een addertje onder het gras. De Nexus 4 wordt bij ons alleen verkocht via de webshops van de Media Markt, Saturn en CoolBlue. Je kunt hem dus niet via andere kanalen (telecomwinkels en providers) kopen. In België ligt het toestel in enkele winkels van Media Markt en Saturn.

Het prijskaartje valt ook nog wel wat tegen. Voor de 16GB versie, de enige die in Nederland en België verkocht wordt, kost 469 Euro. Voor dat geld krijg je er wel een bumper case van 29 Euro bij. Ter vergelijk, de adviesprijs voor de 16GB Nexus 4 in de Goolge Shop is 349 dollar (ca 270 Euro). Als klap op de vuurpijl zijn er ook al (online) winkels in Nederland die de Nexus 4 goedkoper aanbieden. Kwestie van even zoeken ;-)

Kortom, LG is blij dat ze de Nexus 4 na vier maanden alsnog officieel naar Nederland en België hebben weten te halen, maar of hierdoor de verkoopaantallen van de Nexus 4 in Nederland fors zullen stijgen; dat betwijfel ik. Het is zeker een mooi, en goed, toestel, maar al lang niet meer de eerste met Android Jelly Bean. Dat is toch een van de USP's van de Nexus smartphones. Bovendien zitten heel veel Android fans momenteel te wachten op de komst van de Galaxy Nexus 4 (over een dag of tien) en de HTC One.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.