Toestellen
22 september 2009 - Ron Smeets

LG New Chocolate BL20, een waardige Chocolate opvolger

Vanochtend kon ik voor het eerst in levende lijve (zonder glazen vitrine ertussen) de LG BL20 New Chocolate uitproberen en van dichtbij bekijken en ik kan niet anders dan concluderen dan dat dit toestel in mijn ogen de eerste echt waardige opvolger genoemd mag worden van de originele LG Chocolate die de Koreaanse toestelfabrikant in 2006 wereldwijd op de landkaart zette.

Natuurlijk moet ik nog een beetje een slag om de arm houden wat betreft het gebruiksgemak en de degelijkheid van het toestel, maar kijkend naar het design, de karakteristieke tip toetsen, basisfuncties en, ook niet onbelangrijk, het vermoedelijke mid-range prijskaartje, dan zou dit wel weer eens een succesnummer voor LG kunnen worden.

De LG BL20 New Chocolate is een 'ouderwetse' slider met een een keypad dat prettig te bedienen is. De toetsen hebben precies de juiste afmetingen en gelukkig is ook voorzien van een backspace ('c') toets. Het toestel heeft geen touchscreen display en is daarom ook niet uitgerust met de 3D S-Class User Interface die ik nog steeds niet bijster intuitief vind. De BL20 heeft een ietwat uitgeklede versie van de S-Class User Interface en dat maakt het toestel voor de gemiddelde mobiele beller, die niet op zoek is naar fancy specs maar wel naar een mobieltje dat alle basisfuncties (bellen, SMS-en, Muziek luisteren, Foto's maken) aan boord heeft, een stuk eenvoudiger in gebruik. Ik denk echt dat je deze LG UI sneller onder de knie zult krijgen dan de genoemde 3D S-Class User Interface die op de high-end modellen zoals de BL40, Crystal en Arena geinstalleerd is. Daarnaast, maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk, ziet de LG BL20 new Chocolate er ook nog eens bijzonder gelikt en fraai uit. Oordeel zelf maar wat je ervan vindt aan de hand van onderstaande foto's ;-)

De exacte prijs van de LG BL20 New Chocolate is nog niet bekend gemaakt maar zoals gezegd zal hij hoogstwaarschijnlijk in het mid-range segment gaan vallen. Als allles goed gaat dan ligt hij over vier tot zes weken (medio-eind Oktober) al in de winkels. LG-BL20-New-Chocolate-Front-Closed LG-BL20-New-Chocolate-Keypad LG-BL20-New-Chocolate-Side-Open LG-BL20-New-Chocolate-Bottom LG-BL20-New-Chocolate-Top LG-BL20-New-Chocolate-Display-menu LG-BL20-New-Chocolate-Side-Closed LG-BL20-New-Chocolate-Front

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.