Accessoires
30 maart 2012 - Ron Smeets

LG neemt eerste flexibel e-ink display in productie

Concept toestellen en andere gadgets met flexibele displays zijn al door diverse fabrikanten gemaakt en gepresenteerd. Maar dat waren dus concepten, geen productie modellen die op korte termijn in de winkels zullen liggen, hoewel Nokia daar enkele maanden geleden, tijdens Nokia World wel al over speculeerde toen de Finnen de Nokia Kinect toonden. Rond diezelfde tijd ging ook het gerucht dat Samsung dit jaar al een mobiele telefoon met een flexibel display in de winkels zou presenteren.

LG heeft deze week bekend gemaakt dat de Koreaanse fabrikant gestart is met de massa productie van 's werelds eerste flexibele e-ink display. Dit zijn de schermen (e-ink) die voornamelijk in e-readers gebruikt worden.

Het LG display is een 6 inch XGA (1024x768) e-ink scherm. LG noemt het EPD, ofwel E-Paper Display.Qua flexibiliteit kan het LG EPD scherm maximaal 40% 'gebogen' worden, vanuit het midden gereken. Met 0.7mm is hij ook nog eens ultradun, maar dat is natuurlijk een must voor een scherm dat je (makkelijk) moet kunnen buigen.

LG heeft het flexibele e-ink display ook gelijk even getest op degelijkheid. Een val van 1.5 meter overleefde hij met gemak en ook een paar tikken met een polyurethaan (kunstof) hamertje leverde geen krassen of breuken op. De eerste exemplaren worden aan Chinese ODM producenten geleverd en de eerste consumentenproducten kunnen volgende maand, in April dus, al in de Europese winkels verschijnen, aldus LG in een persbericht. Ik ben benieuwd.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.