Geruchten
22 oktober 2016 - Ron Smeets

LG neemt alweer afscheid van haar 'vrienden' Koreaanse bron: 'Geen Friends modules meer voor de G6'

Koreaanse bronnen claimen te weten dat de LG voor haar volgende vlaggenschip smartphone, de G6, het modulaire ontwerp van de G5 alweer overboord gaat gooien. Als dat klopt dan vind ik dat geen echt grote verrassing.

Toen de LG G5 gelanceerd werd leek het wel een aardig idee dat het toestel een modulair design had zodat je hem naar eigen wens kon uitbreiden met een extra camera-, speaker- of accu module. Het was de bedoeling dat, mede naar de wensen van kopers, in de loop der tijd nog meer modules, door LG 'Friends' genoemd, ontwikkeld zouden worden.

Helaas blijkt nu dat het idee in de praktijk niet werkt. Sterker nog, doordat LG zoveel design compromissen moest sluiten bij het ontwerp dat de G5 is het ook niet bepaald een aantrekkelijk toestel dat gretig aftrek vindt bij smartphone kopers. De verkoopcijfers blijven (ver) achter bij die van zijn voorganger en dat is toch uiteindelijk waar het om gaat; zo veel mogelijk exemplaren van je top smartphone aan de man en vrouw brengen.

Letwel, de LG G5 is bepaald geen slecht toestel. De duo camera's schieten prima foto's en video's. De software en user interface van het toestel reageren snel en soepel en de specs zijn ook niet verkeerd. Helaas heeft de G5, zeker als je hem naast de Galaxy S7, iPhone, HTC 10 of Sony Xperia XP of XZ legt, bepaald geen uitnodigende looks. Hij ziet er gewoonweg niet uit als een high-end smartphone.

Zoals gezegd is het verdwijnen van de 'Friends' en het modulaire design bij de LG G6 nog een gerucht, maar geen erg onwaarschijnlijk bericht als je het mij vraagt. De eerste aanwijzing dat LG het modulaire smartphone ontwerp terug in de ijskast zou zetten kwam met lancering van de V20. Dat zou aanvankelijk, zo luidden althans de geruchten, ook een modulaire 'Friends' smartphone zou worden. Toen het toestel uiteindelijk onthuld werd, en ook al in de geruchten die vlak daarvoor nog opdoken, bleek het gewoon een 'traditioneel' toestel te zijn. Fraai ontworpen en zonder verwisselbare modules.

Hoe de LG G6 er uit gaat zien is nog niet bekend, maar wellicht dat het toestel al voorzien wordt van de nieuwe, snelle, draadloze lader? En ik hoop dat het gelekte kiekje van de vermeende LG LV5 in ieder geval geen eerste aanwijzing voor het design van het nieuwe Koreaanse vlaggenschip is ;) We gaan het zien, over enkele maanden.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.