Accessoires
16 november 2007 - Ron Smeets

LG met ingebouwde Bluetooth Stereo headset

Het idee om een Bluetooth headset in te bouwen in een GSM is zeker niet nieuw. Eerder zagen we hiervan al een voorbeeld bij de 'Atom' van WND Telecom en ook Samsung speelt al langer met dit idee.

LG heeft nu het idee ook opgevat, maar dan wel voor een ultrakleine en multi-purpose stereo versie van de Bluetooth headset.

De Koreaanse toestelmaker heeft namelijk patent aangevraagd op een ontwerp waarbij de twee 'oortjes' van de headset zowel ook dienst kunnen doen als speaker en microfoon op het moment dat je ze niet als headset gebruikt.

Op tekening hierboven is precies te zien wat LG in gedachten heeft. Hierop zijn twee uitvoeringen van de ingebouwde mini Stereo Bluetooth headset te zien voor zowel clamshell- als candybar toestellen.Gerelateerde links:
Bluetooth headset op 'groene stroom'
Samsung wil Bluetooth headset in GSM
GSM met ingebouwde Bluetooth headset
Waterproof headset van Bluetrek
Mini Bluetooth headset
Plantronics multipurpose headset
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.