Nieuws
25 april 2012 - Ron Smeets

LG maakt weer winst

Na alle teleurstellende financiële berichten uit de mobiele wereld heeft LG vandaag voor een lichtpuntje gezorgd. De Koreaanse fabrikant boekte over het eerste kwartaal van 2012 namelijk weer een, bescheiden, winst.

Nog mooier, voor LG, is het feit dat ook de mobiele tak van de fabrikant, ondanks verder dalende omzetten, een beter positief resultaat kon rapporteren dan een kwartaal eerder.

De winst van LG Mobile kwam uit op 39 miljard Won, ofwel zo'n 26.2 miljoen Euro. Een verdriedubbeling ten opzichte van het vorige kwartaal, Q4 2012. Dat is op zich al bijzonder genoeg want doorgaans is het vierde kwartaal van een jaar veel beter dan Q1.

In totaal kwam de omzet van LG in Q1 van 2012 uit op 8.2 miljard Euro. De nettowinst bedroeg 163.3 miljoen Euro. Behalve de mobiele tak waren vooral de resultaten van LG's Home Entertainment divisie (TV's etc) erg goed. Bron (LG Persbericht, PDF).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.