Geruchten
14 maart 2014 - Ron Smeets

LG maakt een Google (Nexus?) Smartwatch

Als de geruchten kloppen dan werkt LG momenteel ook aan een Smartwatch voor Google. Of die de Nexus Watch gaat heten is niet bekend, maar dat klink wel logisch voor een Google product.

Overigens maakte Google vorige week nog bekend dat er binnen enkele weken een speciale Android SDK voor smartwatch ontwikkelaars beschikbaar zal komen. Maar goed, via Twitter (natuurlijk weer @evleaks) zijn nu dus enkele specs van de vermeende LG Google Smartwatch opgedoken. 

Het slimme horloge zou voorzien zijn van een 1.65 inch IPS display met een resolutie van 280 x 280 pixels, 512MB RAM en 4GB gegeugen. Welke processor er in zit en hoe krachtig de accu is dat werd in deze geruchten nog niet gemeld. Afbeeldingen zijn er ook nog niet, maar wellicht dat het horloge een beetje gaat lijken op de LG WatchPhone (foto boven) uit 2009, maar dan wat moderner ;-) We zullen zien.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.