Toestellen
18 september 2011 - Ron Smeets

LG LU6200 (Optimus Lte) gaat voorlopig alleen naar Korea

In haar thuisland heeft LG een paar kiekjes en specs van het volgende, Koreaanse, smartphone vlaggenschip onthuld; de LG LU6200 of Optimus Lte. Dit toestel zal, in Korea dus, nog deze maand in de (voor)verkoop gaan.

Vooralsnog is niets bekend over een Europese (en Nederlandse) versie van de LG LU6200. Qua specs mag ie wat mij betreft wel hier naar toe komen hoor ;-)

De LG LU6200 krijgt onder andere een 4.5 inch LCD display met HD (1280 x 720p) resolutie, een 1.5 GHz dual core processor met Andreno 220 GPU en 1GB RAM, 4GB geheugen, een 8 megapixel auto focus camera (plus een 1.3 megapixel versie aan de voorzijde), Android 2.3 (Gingerbread) en een 1830mAh accu. Specs als WiFi (Direct), DLNA, Bluetooth 3.0, NFC en GPS zijn natuurlijk ook allemaal aanwezig. Het toestel is, door het 4.5 inch scherm, niet een van de meest compacte  Android Smartphones met 132.9 x 67.9 mm maar het gewicht, en de dikte (respectievelijk 123 gram en 10.5mm) vallen nog best mee.

Daarnaast heeft de LG LU6200 ook U+Lte support waarmee mobiele datasnelheden tot 75Mbps (ca 8 MB per seconde) gehaald kunnen worden. Natuurlijk moet je daarvoor ook een provider zien te vinden die dit soort netwerken en snelheden al kan leveren. In Nederland hebben we daar voorlopig nog niet veel aan, maar dat neemt niet weg dat de andere specs van de LG LU6200, voor zover die op dit moment dus bekend gemaakt zijn, het in potentie wel een toestel maakt waar ik graag eens mee zou willen spelen ;-)

LG-LU6200-a LG-LU6200-b

Bron (Google Translate)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.