Toestellen
14 april 2010 - Ron Smeets

LG LU2300 nu officieel

Ruim een week geleden waren het nog geruchten, maar inmiddels heeft LG op haar eigen Engelse Blog de komst van de LG LU2300, een Android 2.1 toestel met Qualcomm Snapdragon processor, officieel bekendgemaakt.

Helaas wordt momenteel alleen nog gesproken over een Koreaanse release van het toestel in April of Mei dus of, en zo ja wanneer, de LG LU2300 naar Nederland zal komen is nog niet bekend.

Omdat de LG LU2300 een Android toestel met een fysiek, slideout, qwerty toetsenbord is valt hij sowieso al op. LG's enige andere Android (die momenteel in de winkels ligt), de GW620 heeft die feature ook. Er is nog een derde LG Android op komst, de GT540, maar die is 'touchscreen only'.

De belangrijkste specs van de LG LU2300, voor zover ze op dit moment bekend zijn:

- Android 2.1
- 3.5inch AMOLED capacitive touchscreen
- 5 megapixel camera met geotagging
- 1GHz Snapdragon Processor
- Slide-out QWERTY toetsenbord
- DivX support
- WiFi
- DMB Tuner

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.