Geruchten
03 november 2014 - Ron Smeets

LG Liger met eigen Nuclun (aka Odin) processor gekiekt Eerste smartphone met een 'LG' processor

LG werkt al een hele tijd aan de ontwikkeling van een eigen processor voor mobiele toestellen; de Odin. Geruchten daarover dateren al van twee jaar geleden. Het is een kwestie van tijd voordat het eerste toestel dat met deze processor uitgerust is het daglicht zal zien.

In Korea is nu een foto opgedoken van een nieuwe LG smartphone, de Liger F490L, met daarin een octa core processor met de naam NUCLUN. De kans is heel groot dat dit de langverwachte processor uit de eigen keuken van de Koreaanse fabrikant is.

De octa core NUCLUN processor in kwestie heeft vier 1.5GHz en vier 1.2GHz cores. Het toestel op de foto is verder uitgerust met een 5.9 inch Full HD IPS scherm, een 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie aan de achterzijde, een 2.1 megapixel front cam. 2GB RAM, 32 GB intern geheugen en een 3000 mAh accu. Heel compact of dun is de LG Liger niet. Dat eerste is niet zo gek met zo'n groot scherm; 157.8 x 81.8 millimeter valt nog wel mee, maar 9.45 mm dikte is vrij fors. De prijs van de LG Liger zou, in Korea, omgerekend, rond de 450 Euro gaan bedragen.

Qua design heeft het toestel overduidelijk veel weg van de andere LG modellen die de afgelopen anderhalf jaar onthuld zijn. De bedieningsknoppen aan de achterzijde, ronde boven- en onderzijden en relatief dunne randen om het scherm. Naast de camera is ook de laser focus te zien. Over de prijs en beschikbaarheid is verder nog niets bekend.

Bron (Koreaans, Google Translate)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.