Toestellen
16 september 2015 - Ron Smeets

LG licht een tipje van de Class op Een phablet met 'nieuw-oud' design en middelmatige specs

Er wordt al tijden gespeculeerd, niet in de laatste plaats door opmerkingen die uit het kamp van de Koreaanse fabrikant zelf komen, dat LG dit jaar nog een nieuwe high-end smartphone wil gaan lanceren die, qua specs en design, boven de huidige G-Series, en G4 dus, uitstijgt.

Vandaag heeft LG een tipje van de sluier van een nieuwe smartphone opgelicht die over nog geen week, op 21 september, onthuld gaat worden; de LG Class. Gezien de specs die ze daar tot nu toe bij vermelden is de kans echter klein dat dit het high-end toestel is waar de fabrikant eerder al over sprak. De LG Class heeft namelijk wel een groter scherm, 5.7 inch, dan de G4, maar dan met een full HD resolutie (1920 x 1080) en geen QHD of zelfs 4K dus. Ook de processor, een Snapdragon 615, de camera's (12 en 5 megapixel) en 8GB intern geheugen zijn niet bepaald specs die bij een ultra high-end toestel horen.

Nee, de kans lijkt groot dat de LG Class een mid-range phablet wordt met een iets ander design dan de huidige G-Series. Zelf moest ik, kijkend naaar de randen van het toestel, zelfs even denken aan de goedkopere L-Series van een jaar of twee geleden. maar goed, op 21 september zal het allemaal wel duidelijk worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.