Geruchten
08 oktober 2013 - Nichal Joosse

LG lanceert vermoedelijk smartphone met een gebogen scherm

LG liet gisteren weten dat ze zijn begonnen met de massaproductie van gebogen schermen voor smartphones. Hiermee lijkt het zo goed als zeker dat de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant van plan is om een smartphone te lanceren met een gebogen scherm, dit vermoedelijk vooral om rivaal Samsung voor te zijn. Samsung heeft eerder namelijk ook al laten weten dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van gebogen schermen. 

Samsung liet vorige maand weten dat ze deze maand een smartphone zouden gaan introduceren met een gebogen scherm. Hiermee hopen ze de concurrentie voor te zijn op het gebied van hardware-innovatie, maar ook hopen ze iets te doen aan de steeds langzamere groei in de high-end smartphonemarkt. Gebogen schermen zijn momenteel nog in de beginnende ontwikkelingsfase, maar nieuwe mobiele apparaten en gadgets met andere vormen zouden de high-end smartphonemarkt drastisch kunnen veranderen.

LG liet weten dat het gebogen scherm een diagonaal heeft van 6" en dat het scherm 0,44 mm dun is, met een gewicht van 7,2 gram. Volgens LG is het scherm tevens het grootste oled-paneel in de markt voor smartphones. Volgens een bron die dichtbij het bedrijf staat, zou LG in november een smartphone lanceren met het gebogen scherm. In januari liet Samsung al prototypes zien van producten met een flexibel scherm.

Overigens zijn geboen schermen momenteel al beschikbaar in televisies met grote schermen. Samsung en LG zijn al begonnen met het verkopen van een gebogen OLED TV, maar om zo'n tv aan te schaffen, zul je zeker 9000 dollar moeten betalen. 

Over de auteur: Nichal Joosse