Accessoires
07 januari 2014 - Redactie MobileCowboys

LG lanceert Lifeband Touch en Heart Rate Earphones

Gisteren onthulde LG de LG Lifeband Touch en de LG Heart Rate Earphones tijdens de Consumer Electronics Show (CES2014) in Las Vegas. Erg toepasselijk nu veel mensen hun uiterste best doen om hun voornemens waar te maken. De lancering van deze producten kan gezien worden als de eerste stap die het bedrijf zet in de richting van de fitnesstechnologie. Beide apparaten zijn bedoeld om je prestaties bij te houden. 

Lifeband Touch

Lifeband%2BTouch%2B3%20%28290x139%29

De Lifeband Touch is een activiteitentracker met een onderscheidend onderwerp, die om de pols wordt gedragen. Het asymmetrische design zou moeten zorgen voor meer comfort en stijl dan bij andere draagbare fitnesspolsbanden. Het apparaat heeft een OLED-touchscreen voor het weergeven van tijd, biometrische gegevens, inkomende gesprekken en muziekbedieningselementen. Ook heeft het apparaat een ingebouwde snelheidsmeter en hoogtemeter, waardoor de Lifeband Touch nauwkeurig belangrijke prestatie-indicatoren kan meten. Het scherm schakelt automatisch in wanneer de drager zijn of haar pols draait. Lifeband Touch kan via Bluetooth worden gekoppeld met een smartphone, waardoor apps als Runkeeper ook gebruikt kunnen worden met de Lifeband Touch.

Heart Rate Earphones

Heart%2BRate%2BEarphones%2B1%20%28290x218%29

De Heart Rate Earphones hebben een PerformTek-sensortechnologie, waarmee bloedstroomsignalen van het binnenste gedeelte van het oor worden gemeten voor het registreren van nauwkeurige biometrische gegevens, zoals de hartslag en het maximale zuurstofverbruik.  LG gebruikt een flexibel oorstuk om de oortjes comfortabeler te maken dan bij andere vergelijkbare bewakingsapparaten. De Heart Rate Earphones beschikt net als de Lifeband Touch over Bluetooth.

Beide apparaten zijn in eerste instantie alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten in de eerste helft van 2014. Daarna zullen de producten in andere landen verkrijgbaar zijn.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl