Nieuws
17 augustus 2016 - Ron Smeets

LG laat een paar duizend G5 eigenaren Android Nougat uitproberen Helaas selecteert de Koreaanse fabrikant alleen lokale G5 gebruikers

Formeel wordt de LG G5 de eerste smartphone die de Android 7.0 Nougat update gaat ontvangen. Er zit echter wel een kleine maar aan deze stelling. LG heeft namelijk besloten om 2000 G5 eigenaren de mogelijkheid te geven om als eerste de nieuwste Android versie op hun toestel te installeren. En helaas geldt dit aanbod alleen voor Koreaanse G5 gebruikers.

Het is dus allerminst een grote, of globale, uitrol van Android Nougat. LG wil met deze actie feedback en ervaringen van haar klanten verzamelen; onder andere om de nieuwe Android versie te kunnen optimaliseren.

Dit is natuurlijk leuk voor iedereen, nou ja, maximaal 2000, in Korea met een LG G5. Maar, de Koreaanse fabrikant heeft de afgelopen dagen wel duidelijk laten blijken dat ze geen gras willen laten groeien over de uitrol van Android 7.0 Nougat. Op zes september onthullen ze namelijk de LG V20. Dat wordt, zoals de vlag er nu bij hangt, écht de eerste smartphone met de nieuwste versie van Android aan boord.

Bron (Koreaans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.