Toestellen
04 augustus 2006 - Henk de Hooge

LG laat bellen met visitekaartje

LG's nieuwste 'mobiele telefoon heeft de naam van 'mobile card' card gekregen wat voor de bedenkeres staat voor optimale communicatie. LG Electronics wil in die zin met de KG320S haar visitekaartje afgeven op het gebied van design en technologie.

Zoals de term 'mobile card' al aangeeft, heeft de LG-KG320S het formaat van een visitekaartje: 45,5 millimeter breed en 96 millimeter lang. De telefoon moet je strak in pak houden: met een dikte van nog geen centimeter (9.9 millimeter) en een gewicht van 73,6 gram..

Het minimalistische design, het makkelijk te gebruiken keypad en het overzichtelijke menu zorgen voor redelijk ergonomisch gemak. De lens van de 1.3 megapixel camera zit verborgen achter een schuifje , hetgeen inderdaad de strakke lijn ten goede komt. Een 'hot key' biedt directe toegang tot vele multimediafuncties, waaronder een MP3 speler en filmfunctie.

Andere functionaliteiten zijn onder meer een bluetooth en voicerecorder. De telefoon heeft volgens on een te kleine intern geheugen van 128MB, terwijl de 'USB Mass Storage' het mogelijk maakt om via een kabeltje bestanden op je PC te zetten. Het pre-installed Sudoku zal met blijdschap door de spelers worden ontvangen. (Wanneer krijgen we nu windelijk Tetris op die teoestelen?)

De telefoon zal gelijktijdig in Europa, Azië en Rusland gelanceerd worden als LG-KG320. De Europese versie krijgt hier echter de toevoeging 'S' bij, wat staat voor 'Superieur'.Gerelateerde links:
LG nu tweede merk op Amerikaanse markt
LG Chocolate groot verkoopsucces
LG's WiFi telefoon
LG introduceert eerste 5MP camphone voor Europa
LG's LiveTV GSM pauseert voor oproepen
LG Telecom dreigt UMTS licentie te verliezen
Over de auteur: Henk de Hooge
 
Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast blogger, strateeg, storyteller en een digitale nomade. Je maakt Henk blij met bijzondere en snelle auto's, reizen en coole gadgets.