Toestellen
31 oktober 2008 - Ron Smeets

LG KS500 aangekondigd

Een tijdje geleden gingen al de geruchten rond over deze nieuwe LG. Toen zou het nog een Windows Mobile of Android Smartphone worden. Vermoedelijk gevoed door de 'S' in de naam.

Vandaag heeft LG de KS500 officieel aangekondigd en het toestel blijkt een behoorlijk compleet uitgeruste slider te zijn geworden maar zonder Windows Mobile en ook geen Android.

Of en wanneer het toestel ook hier in Nederland te bewonderen zal zijn is nog niet bekend. Hetzelfde geldt voor de prijs.

De foto's van het toestel verraden al dat hij in ieder geval in een Vodafone uitvoering op de markt gaat komen dus daarmee wordt de kans dat hij ook naar Nederland komt een stuk groter.

Qua specs moet de KS500 het doen met een 3 megapixel camera, QVGA kleurendisplay, microSD geheugenkaart optie (max. 8GB), tri-band GSM met UMTS en HSDPA support en (A)GPS met Yahoo! Go Maps. Een ander opvallende feature is verder het optische touchpad dat op twee manieren gebruikt kan worden. Zet je hem aan dan werkt het als een soort muis tijdens bijvoorbeeld het browsen. Als je hem uitzet dan wordt het een 'normale' 5-weg toets om door menu's te navigeren en selecteren.

Foto's via: Softpedia

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.