Toestellen
25 april 2007 - Ron Smeets

LG KS10: niet de Google Phone maar de Phone met Google

LG heeft, voorlopig alleen voor de WCDMA netwerken, haar eerste mobieltke met Google functionaliteit aangekondigd. Het toestel, de KS10, heeft onder andere een 2.4inch display, 2MP camera, stereo Bluetooth en een multimedia speler.

De LG KS10 is bovendien voorzien van het Symbian Series 60 OS en dat is helemaal goed nieuws want hoewel LG over het algemeen fraaie toestellen ontwerpt laat de gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit van de software nogal eens het nodige te wensen over.

De KS10 wordt het eerste LG mobieltje dat standaard voorzien wordt van Google applicaties. LG kondigde enkele weken geleden deze strategie al aan.

Het is overigens de bedoeling dat er nog dit jaar ook een GSM versie op de markt gaat komen. Over enkele weken komt de KS10 wel al in diverse landen uit waar WCDMA netwerken liggen. Daar zou, zo meldt Engadget Mobile, ook Italie bij zijn, maar ik weet niet of daar CDMA netwerken actief zijn.Gerelateerde links:
Komt er toch een Google mobieltje?
Google Phone van HTC nog dit jaar in de winkels
Aziatische Google bobo ontkent Google GSM
Foto van de Google Phone?
Is dit de Google GSM en iPhone Killer?
Nieuwe Samsung Ultra Z720 is de Google GSM?!
Google onderhandelt met Orange over de Google GSM
Google button op Motorola GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.