Toestellen
28 mei 2013 - Redactie MobileCowboys

LG kondigt witte Nexus 4 aan

LG kondigde eerder vandaag de lancering van een witte Nexus 4 aan, de nieuwste versie van de populaire smartphone ontwikkeld in samenwerking met Google. Een toestel waarvan er in januari van dit jaar al de eerste foto's opdoken. Vrij recent kwam ook de eerste hands-on video online en dus was het alleen nog wachten op de aankondiging van LG.

De witte Nexus 4 zal dezelfde Android ervaring bieden als de originele Nexus 4, een combinatie dus van LG’s hardware design en populaire Google diensten. "Nexus 4 heeft de standaard gezet voor Android 4.2 Jelly Bean smartphones," aldus Dr. Jong-seok Park, president en CEO van LG Mobile Communications Company.

De verkoop van het toestel start op 29 mei in Hong Kong, in de aankomende weken volgt er een wereldwijde uitrol in een aantal geselecteerde landen in Azie, Noord-Amerika, Europa en het Midden-Oosten.

De Nexus 4 White bevat een 4,7-inch 1280-bij-768 True HD IPS Plus display (320ppi) ondersteunt door de Zerogap Touch technologie. Verder draait het toestel op de high performing Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro processor en 2GB RAM.

De eerste Nexus 4 leek lang niet op de Nederlandse en Belgische markt beschikbaar te komen. Maar daar kwam iets meer dan een maand geleden verandering in. De LG Nexus 4 kwam alsnog officieel te koop in Nederland en België. De witte Nexus 4 zal hoogstwaarschijnlijk ook in Nederland en België beschikbaar komen. Wanneer precies, dat is nog niet bekend.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl