Nieuws
10 februari 2012 - Ron Smeets

LG komt met 'revolutionaire' nieuwe smartphones naar MWC

Behalve de presentatie van de LG Prada 3.0 (en een aantal 'Amerikaanse' en 'Koreaanse' modellen) is het hier in Europa al een tijdje relatief stil rondom LG Mobile.

Maar als we de 'save the date' uitnodiging van LG mogen geloven dan neemt de Koreaanse fabrikant een aantal nieuwe, revolutionaire, smartphones mee naar het MWC, later deze maand in Barcelona. Welke? Dat is nog niet bekend, maar de afgelopen weken doken al enkele LG's op in het geruchtencircuit.

Zo zagen we onder andere al de LG Vu,  LG X3 en de LG CX2 (aka Optimus 3D 2). Die eerste (de X3) zou, volgens de geruchten, een Android toestel worden met een 4.7 inch IPS display (1280x720 pixels), een quad core processor, 8 megapixel camera (plus een 1.3MP versie aan de voorzijde), 16GB geheugen, een microSD geheugenkaart optie, Android Ice Cream Sandwich, HSDPA+ (21Mbps) support, WiFi, Bluetooth 4.0, NFC en een 2000mAh accu.

De LG CX2 (Optimus 3D) dook op met de volgende (vermoedelijke) specs: een 1.2GHz dual core processor (maar een 1.5GHz dual core wordt ook genoemd), een 3D NOVA display, een 5 megapixel camera (twee dus), 8GB geheugen, Bluetooth 3.0, NFC en HSPA+ support. Verder wordt nog gemeld dat het toestel, bij de lancering, nog op Android 2.3 (Gingerbread) zou draaien. We zullen het wel zien, ergens in de laatste week van februari.

De eerder gelekte kiekjes van de LG X3 en CX2:

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.