Accessoires
23 maart 2014 - Ron Smeets

LG komt met eigen 'Hue' lampen voor iOS en Android

Zelf heb ik al ruim anderhalf jaar een setje Philips Hue lampen in huis en ben daar uitermate tevreden mee. De energiebesparende LED lampen, de aansturing via iOS en Android smartphones en tablets en de mogelijkheid om de woonkamer in verschillende kleuren te belichten maken Hue tot een heuse 

LG heeft dit weekend, in eerste instantie alleen voor de lokale (Koreaanse) markt de Smart Bulbs gepresenteerd. Ook dit zijn LED lampen die, net als de Hue van Philips, aangestuurd kunnen worden middels een Android (vanaf 4.3) of iOS (6 en hoger) app.

Voglens LG kunnen de lampen 10 jaar meegaan als je ze gemiddeld vijf uur per dag gebruikt. Ze kosten zo'n 25 euro per stuk. Dat is wel iets goedkoper dan de prijs die Philips rekent. Een starters set van Hue (met drie lampen en router) kost 199 Euro. De losse lampen ca 55.

LG Persbericht (Koreaans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.