Toestellen
31 januari 2012 - Ron Smeets

LG komt met een triple SIM toestel voor Russische markt

Er zijn landen waar dual SIM nog niet voldoende 'Roaming' opties biedt. En dan bedoel ik dat gebruikers door het kopen van SIM kaarten bij verschillende providers besparen op de kosten voor roaming.

In bijvoorbeeld India, Rusland en diverse Afrikaanse landen hebben netwerken van providers geen landelijke dekking en verschillen de belkosten tussen verschillende providers ook nogal eens.

LG is van plan om volgende maand het eerste triple SIM toestel te lanceren in Rusland; de LG A290. Geen bijzonder toestel verder, maar dus wel geschikt om drie SIM kaarten tegelijk 'online' te houden. Mede daarvoor (drie 'GSM-radio's) zal de standaard 1500 mAh accu erg welkom zijn om met het toestel de dag door te komen zonder tussentijds te hoeven bijladen ;-) De overige specs zijn redelijk eenvoudig. Een 2.2 inch display (176x220 pixels) en 1.3 megapixel camera zijn nog enigszins het vermelden waard ;-) Het prijskaartje van de LG A290 zou rond de 75 Euro liggen.

LG-A290-c LG-A290-b

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.