Nieuws
20 juni 2015 - Ron Smeets

LG Keyboard app update moet een deel van de touchscreen problemen verhelpen

Eerder deze week doken verschillende berichten op van LG G4 gebruikers die last hadden, en hebben, van een vervelende tocuschreen bug. Het scherm reageert niet altijd op, met name, snelle invoer zoals dubbelklikken of het 'kloppen' van de Knock Code ontgrendeling.

Een van de marketeers van LG USA heeft gisteren geroepen dat een bugfix daarvoor al uitgerold wordt. Dat zou automatisch gebeuren maar al snel bleek dat het om een handmatige update van de LG Keyboard app gaat. Die moet je dus zelf installeren via het menu Instellingen -> Algemeen -> Over de telefoon -> Update Center -> Applicatie updaten.

Daar zie je dan de betreffende update voor het LG Keyboard staan die je dus zelf even moet installeren (zie screenshot hieronder). Herstarten is niet nodig. Ik heb dat zojuist bij mijn G4 gedaan en het toestel daarna een keer of dertig vergrendeld en ontgrendeld via de Knock Code. Dat ging telkens goed. Of daarmee echter alle touchscreen problemen opgelost zijn durf ik nog niet te zeggen.

Her en der wordt nog steeds geadviseerd om de 'Force GPU Rendering' aan of uit te zetten. Daarvoor moet je echter de developer mode van de G4 benaderen, maar de code die daarvoor nodig is werkt op mijn Koreaanse exemplaar helaas niet. Ik kan alleen maar zeggen dat ik na de update van de Keyboard app nog geen touchscreen problemen ben tegen gekomen, maar dat zegt na amper twee uur nog lang niet alles natuurlijk. Wordt wellicht vervolgd.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.