Toestellen
15 november 2006 - Ron Smeets

LG KE820 nog deze maand in de winkels

LG heeft vandaag in een persbericht bekend gemaakt dat de Credit Card Chocolate, eerder al gespot als de KG99 en KE320, vanaf eind deze maand als LG KE820 in de winkels verkrijgbaar zal zijn.

Dat de Koreanen ook met dit toestel willen voortborduren op het succes van de Chocolate ligt er, gezien de uiteindelijke naamgeving wel heel erg dik bovenop.

Kwa specificaties is de KE320 goed voorzien. Tri-band GSM met GPRS en EDGE support, 2MP camera, MicroSD geheugenkaart, Multimedia player, Bluetooth en een FM Radio behoren tot de standaard uitrusting. Het display is een 5cm TFT van 220 x 176 pixels en het toestel is 9.5 x 5.2 cm groot en slechts 9.9mm dun.

De prijs van de KE820 is met 449 Euro voor een los toestel bepaald niet aan de lage kant.

Voor de liefhebbers staat hier nog het hele persbericht van LG:

LG Electronics brengt de KE820 uit, een superstrakke telefoon, zo groot als een visitekaartje. Ondanks een dikte van nog geen centimeter en een gewicht van 73gram, kan men deze telefoon zeker geen lichtgewicht noemen: de hoogwaardige geluidskwaliteit, het heldere scherm en de 2 megapixel camera maken de telefoon een technologisch hoogstandje verpakt in een minimalistisch en strak design. Met een Micro SD Card kan het geheugen uitgebreid worden tot 1 GB.

Living on the EDGE

De KE820 is voorzien van 'EDGE'. EDGE is een upgrade van het GPRS systeem, waardoor gebruikers aanmerkelijk sneller data kunnen downloaden, tot wel 200kbps (kilo bits per second). Erg handig dus als je wilt internetten, mailen of data wilt versturen naar je vrienden. Video- en muziekbestanden zijn dankzij EDGE realtime af te spelen, zodat je niet hoeft te wachten totdat video en muziekbestanden volledig zijn gedownload.

Net als eerdere telefoons van LG, springt het design van de KE820 direct in het oog. Het glossy zwarte uiterlijk, het niet direct zichtbare LCD scherm en het meegeleverde lederen hoesje maken de telefoon een must-have voor de jonge trendy beller.

Hot Key

Wat betreft gebruiksvriendelijkheid is de KE820 compromisloos. Het brede key-pad maakt het gebruik van de telefoon simpel en eenvoudig, terwijl de multi-task functie het mogelijk maakt om de telefoon op te nemen terwijl je spelletjes speelt, MP3 bestanden of radio luistert. Met speciale 'hot keys' kan de gebruiker direct naar de camerafunctie of music player schakelen. Voor wie veel vrienden heeft, is het mogelijk tot duizend contacten in het telefoonboek te zetten.

De 2 megapixel camera bevat auto focus en een fotometrische lichtsensor die de lichtinval van de foto regelt, zodat je foto's altijd de juiste belichting hebben.

Erg handig voor nachtfoto's of foto's tijdens uitgaan. Muziekliefhebbers kunnen met de bluetooth functionaliteit draadloos van hun favoriete muziek genieten. Dankzij de USB Mass Storage functie kunnen gebruikers eenvoudig data van de PC naar de telefoon verplaatsen en vice versa, alsof het een USB-stick is.

Prijs en beschikbaarheid

De KE820 is beschikbaar vanaf eind november voor een adviesprijs van 449 Euro.Gerelateerde links:
LG KE320 credit card Chocolate GSM geintroduceerd
Nieuwe creditcard GSM van Samsung
LG laat bellen met visitekaartje
Plat, platter, platst. . .
Bellen met je credit card
Samsung's credit card GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.