Toestellen
04 september 2008 - Ron Smeets

LG KC910 nu ook officieel de opvolger van de Viewty

Ruim twee maanden geleden meldde ik al naar aanleiding van een anonieme tip dat ook LG van plan was een 8 megapixel camphone te lanceren, de KC910.

Deze week heeft de Koreaanse fabrikant het toestel officieel gepresenteerd en zoals verwacht wordt het inderdaad de 8 megapixel opvolger voor de Viewty die ruim een jaar geleden voor het eerst het daglicht zag.

Vrijwel alle specs die de afgelopen weken uitlekten blijken te kloppen dus behalve de 8 megapixel camera met Xenon flitser en video functies (tot 120 fps) zal de KC910 ook voorzien zijn van een 3 inch WQVGA touchscreen display, HSDPA support tot maximaal 7.2 Mbps en A-GPS.

Het toestel zal vanaf Oktober in de winkels gaan verschijnen maar tegen welke prijs en of dat ook meteen in Nederland en België het geval zal zijn is nog niet bekend.Gerelateerde links:
LG KC910 wordt de 8 megapixel opvolger van de Viewty
LG KC910 met 8 megapixel camera komt in Oktober?
LG Viewty verkoopt als warme broodjes
Uitgebreide preview van de LG Viewty
My First LG? De 'Viewty' aka KU990
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.