Toestellen
10 oktober 2008 - Ron Smeets

LG KC780 officieel gepresenteerd

Het heeft iets langer geduurd dan dat de geruchten eind vorige maand voorspelden maar gisteren heeft LG officieel de goedkopere 8 megapixel slider variant van de Renoir (KC910) onthuld, ofwel de KC780.

Hoewel de uiteindelijke winkelprijs nog niet bekend gemaakt is kun je uit de specs echt wel opmaken dat de KC780 op z'n best een midrange toestel wordt.

Behalve de 8 megapixel camera, voorzien van een LED flits, digitale zoom en gezichts- en glimlach herkenning, moet het toestel 't verder zonder echt grote specs stellen. Zo heeft hij geen WiFi of GPS en als je de gemaakte foto's wilt versturen zul je dat met een GPRS verbinding moeten doen.

UMTS en HSDPA zijn dus niet aanwezig. Gelukkig kun je de gemaakte foto's op het toestel opslaan want hij heeft gelukkig wel een microSD geheugenkaart optie. Geen overbodige luxe voor een 8 megapixel camphone met standaard 140 MB geheugen.

Volgens LG is de KC780, met een dikte van 14mm, 's werelds dunste 8 megapixel slider, maar die titel zal, zoals altijd bij de 'dunste' of 'platste', waarschijnlijk niet lang stand houden.

Het is de bedoeling dat de LG KC780 eind November in de winkels gaat verschijnen.

Foto via: GSM Helpdesk.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.