Accessoires
27 juli 2010 - Ron Smeets

LG kan niet genoeg iPad displays maken

Elke keer als Apple een nieuw gadget lanceert is het weer hetzelfde liedje. Een hype, rijen voor de winkels op de dag dat het apparaat in de winkels verschijnt, gevolgd door berichten over hoeveel er wel niet de eerste weken verkocht zijn en de schaarste die daardoor ontstaan is.

Bij de iPad is het niet anders, alleen is er nu een extra factor in de strijd geworpen. Dit betreft een bericht van LG waarin gemeld wordt dat de Koreaanse fabtikant, die het touchscreen scherm voor de iPad maakt, tot begin volgend jaar (2011) niet genoeg productiecapaciteit heeft om aan de grote vraag naar iPad displays door Apple te kunnen voldoen.

Mmmh, ik ben geen kenner op het gebied van de productie van LCD/TFT displays, maar volgens mij worden er, ook door LG, altijd nog meer TV schermen gemaakt dan voor de iPad. Technisch moet het toch zeker mogelijk zijn om meer iPad displays te produceren, toch? Nah ja, we zullen zien. Zoals gezegd, het kunstmatig creeren van schaarste is een beproefde tactiek van Apple dus het zou mij niets verbazen als het bericht van LG daar ook onderdeel van uitmaakt ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.